Een goede samenwerking met de Gemeente Leiden verhoogt de leefbaarheid in de stad.Gemeente Leiden bedankt

Café De Uijl van Hoogland, The Bishop, Bar Lokaal en De Gaanderij bedanken de gemeente Leiden voor de succesvolle samenwerking die het tijdelijke horecaplein mogelijk heeft gemaakt bij de monumentale Hooglandse kerk in het hart van Leiden. Om de samenwerking te vieren hebben de uitbaters een kleine videoserie ontwikkeld die de bijzondere en blije sfeer in beeld brengt.

Zo opende het persbericht dat onlangs verscheen in de lokale pers in Leiden. De gemeente heeft de lastige taak om het voor iedereen goed te doen. Daarnaast moeten zij natuurlijk ook de grotere vraagstukken als bijvoorbeeld de woningnood en de energietransitie duurzaam oplossen. Dat je dan niet iedereen blij maakt is een feit.

Ondernemers zoeken altijd kansen. Daarbij lijkt het soms of het vooral voor zichzelf goed willen doen. Wat mensen dan vaak vergeten, is dat een succesvolle ondernemer alleen maar succesvol is, doordat hij of zij meerdere mensen in dienst heeft die samen hard werken om hun klanten goed te bedienen. Een goede ondernemer voelt zich vooral erg verantwoordelijk voor het behoud van werkgelegenheid. Een goed team is goud waard.

Toen de horeca dicht moest door de recente coronacrisis, had dit direct gevolgen voor de medewerkers van alle horecabedrijven in Leiden. Dus toen na een periode de terrassen weer open mochten, keken veel horeca-ondernemers direct hoe zij deze terrassen uit konden bereiden om iets van de inkomstenderving goed te maken. In Leiden dacht de politiek actief mee, wat leidde tot het “mooiste plein van Leiden”.

Terrassen heeft Leiden in alle soorten en maten, maar een gezellig pleintje, dat heeft de Zuid-Hollandse ‘Sleutelstad’ normaal gesproken niet. Juist dat maakt het tijdelijke terras bij de Hooglandse kerk nu zo bijzonder.

Sander Dubbeldeman van Café de Uyl van Hoogland: “Met de uitspraak ‘when life gives you lemons’ in het achterhoofd zijn we in gesprek gegaan met de gemeente Leiden om een gewaagd initiatief van de grond te krijgen: een heus horecaplein bij de Hooglandse kerk. Gelukkig was de gemeente ontvankelijk voor het idee. De samenwerking die daaruit volgde heeft niet alleen geleid tot tevreden klanten en ondernemers, ook voor Leiden als stad voelde het tijdelijke horecaplein als een unieke aanwinst.”

Bij wijze van uitzondering in verband met corona hebben horecaondernemers van Hoogland, The Bishop, Bar Lokaal en De Gaanderij tijdens de zomermaanden van 2021 toestemming gekregen om een terras te plaatsen op het plein bij de Hooglandse kerk. Op die manier kon het plein zich transformeren tot rustieke hotspot waar zowel Leidenaren als toeristen terecht konden voor een drankje, een uitgebreid diner en authentieke Leidse gezelligheid.

Het aantal positieve reacties van de afgelopen tijd is overweldigend. Jong, oud, Leidenaar of niet, het maakt niet uit, iedereen was het erover eens dat het Hooglandse kerk terras op deze manier een hele fijne plek was. Omdat we begrijpen hoe lastig het is geweest om dit mogelijk te maken, vinden we het belangrijk om burgemeester Lenferink en zijn collega’s bij de gemeente Leiden nogmaals te bedanken. Dat doen we o.a. door middel van een kleine videoserie die het prachtige resultaat van hun inzet mooi in beeld brengt.

Van links naar rechts: Sander Dubbeldeman (mede-eigenaar Café de Uijl van Hoogland), Jim Dijksterhuis (The Bishop) en Elles Bemelman (Restaurant De Gaanderij).
‘I don't want to be famous. I like to be able to sit in a cafe and watch the world go by and observe people.'

- Sophia Myles

contact

Contact

Café De Uyl van Hoogland
Nieuwstraat 28
2312 KC Leiden

T: +31 (0)715122284
E: info@deuylvanhoogland.nl

Openingstijden:

Donderdag
15:00 – 02:00 uur
Vrijdag
15:00 – 02:00 uur
Zaterdag
12:00 – 02:00 uur
Zondag
15:00 – 01:00 uur
Maandag
15:00 – 01:00 uur
Dinsdag
15:00 – 01:00 uur
Woensdag
15:00 – 01:00 uur